Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Felújított konditeremben edzhetnek a rendőrök

Újbuda   |   2017, június 30 - 09:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

Átadták a XI. kerületi rendőrkapitányság korszerűsített konditermét, a beruházást a Budapesti Rendőr-főkapitányság és Újbuda Önkormányzata támogatta.

Új súlyzókkal, tárcsákkal és egyéb felszerelésekkel gazdagodott a XI. kerületi rendőrkapitányság régi konditerme, amelyben az erőgépeket is felújították. A fejlesztést Újbuda is támogatta. Hoffmann Tamás polgármester kiemelte, az önkormányzat gyümölcsöző kapcsolatot ápol a helyi rendőrséggel, a városvezetés pedig nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmód és a sportolás népszerűsítésére, ennek része a konditerem felújítása is. Hozzátette, az edzőtermet a jövőben a kerületi polgárőrök is használhatják, akik önkéntesen végzik bűnmegelőző tevékenységüket.

Az ünnepélyes átadón Meichl Géza, a Budapesti Rendőr-főkapitányság dandártábornoka is részt vett, aki érdeklődésünkre elmondta, a BRFK is jelentős mértékben járult hozzá a rekonstrukcióhoz, ugyanis a terem átalakításához építészeti szempontból is változtatásokra volt szükség. A hasznos alapterületet a korábban kihasználatlan részek hozzácsatolásával növelték meg, valamint új öltözőket és zuhanyozókat létesítettek.

– A rendőröknek időről időre erőnléti megmérettetésen kell részt venniük, amelyen felmérik fizikumukat és állóképességüket. Munkájuk során ugyanis gyakran előfordul, hogy fizikai erejüket használva kell elvégezniük feladatukat. Ezen állandó készenlét megtartásához van szükség egy ilyen konditeremre, ahová a kollégák időnként lejárhatnak gyakorolni, sportolni, kikapcsolódni – mondta Liskány Csaba, a XI. kerületi rendőrkapitányság vezetője.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudai Sportos Nap  

Számos szabadtéri, illetve belső helyszínre szervezett nyílt sportnapot Újbuda Önkormányzata május első szombatján. A május 6-i magyar sport napjához kapcsolódó rendezvény elsődleges célja a kerület sport­életének élénkítése volt, de a sportklubok, edzőtermek és sportlétesítmények megismerésére is lehetőséget teremtett.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.