Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 26. szombat, Virág

Feloldották a kórházi látogatási tilalmat

Újbuda   |   2020, június 16 - 10:33Nyomtatóbarát változatSend by email

Az országos tisztifőorvos feloldotta a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt kórházi látogatási tilalma, de az továbbra is érvényben marad a koronavírus-fertőzéssel érintett osztályokon. A kapcsolódó részletszabályokat az adott intézmény főigazgatója határozza meg.

Részlegesen oldották csak fel a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt kórházi látogatási tilalmat péntektől, mivel a Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye szerint a látogatási tilalom továbbra is érvényben marad a koronavírus-fertőzéssel érintett osztályokon. A részletszabályokat az adott intézmény főigazgatója határozza meg.
Látogatni csak egészséges ember mehet, maszkot kell viselnie, és csak azzal a beteggel kerülhet két méteres távolságon belülre, akit látogat. A hozzátartozónak biztosítani kell a szappanos kézmosás vagy a kézfertőtlenítés lehetőségét.
Ha több beteg fekszik egy szobában, maximálni kell a látogatók számát, továbbá - hasonlóan a szociális és idősotthonokban megszabott feltételekhez - például fodrászt, pedikűrőst is fogadhat a kórházban ápolt beteg, és vallási esemény is megtartható az intézményen belül a szociális távolságtartás biztosításával - írták.

Újbuda /MTI