Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Félmillió igazolt utánpótláskorú sportoló legyen az országban!

Újbuda   |   2015, július 17 - 11:45Nyomtatóbarát változatSend by email

Az elmúlt években jelentősen, 344 ezerre nőtt az igazolt utánpótláskorú sportolók száma, a cél az, hogy 2018-ra ez a szám félmillió legyen - mondta Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán, péntek reggel.

Az államtitkár szerint az elmúlt 3-4 évben mintegy 114 ezer fővel, 344 ezerre nőtt az igazolt utánpótláskorú sportolók száma az országban, akik egyesületeknél, kluboknál sportolnak.
Mint mondta, fontos, hogy minden gyermek sportoljon, hiszen a sport a jellemformálás egyik fontos eszköze, lehetősége, amivel "élni kell". Hozzátette: a nyári táborok kiválóan alkalmasak arra, hogy a gyerekek sportoljanak, a tapasztalatok szerint egyre több a sport-típusú tábor.
Emlékeztetett rá: tavasszal A Sport legyen a Tied! címmel új, a gyermekek sportágválasztását és sportolását elősegítő programot indított az államtitkárság, a toborzóprogram keretében eddig 12 helyszínen mutatkoztak be különböző sportágak a gyerekeknek, akik ki is próbálhatták azokat. A programokra több mint tízezer gyerek regisztrált. Megjegyezte: a program ősszel a fővárosban folytatódik.

MTI