Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Felkészültek az újbudai tűzoltók

Újbuda   |   2016, november 1 - 09:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Parancsnoki ellenőrző gyakorlatot tartott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség XI. kerületi Hivatásos Tűzoltó parancsnoksága a Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpont újbudai épületében október 25-27 között.

A gyakorlat célja az volt, hogy az újbudai lánglovagok mindhárom szolgálati csoportja számot adjon tudásáról a vezetőknek. A három szolgálati csoportnak a három nap, három különböző feltételezett tűzeseten kellett helytállniuk. A gyakorlaton a XI/1, XI/2, IX/1 fecskendő, a XI/EMELŐ, a Katasztrófavédelmi Mobil Labor, valamint a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat vett részt. A gyakorlatot Bakos Gyula tűzoltó ezredes a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője és Menyhért Tamás tűzoltó alezredes a XI. kerületi Hivatásos Tűzoltó parancsnokság tűzoltóparancsnoka minősítette. A gyakorlaton mind a három szolgálati csoport megfelelő minősítést ért el.

Ez az eredményes gyakorlat megnyugtató lehet az újbudai polgároknak, jó érzés tudni, hogy mindennapjaink biztonságát felkészült, magas színvonalon teljesítő szakemberek vigyázzák – áll a tűzoltóság közleményében.