Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Felelős és Családbarát Vállalkozás kerestetik

Újbuda   |   2018, május 3 - 12:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ismét kiírja a Felelős Vállalkozás Újbuda és a Családbarát Vállalkozás Újbuda pályázatait a XI. kerületi önkormányzat. A cél az, hogy elismerjék azon szervezeteket, amelyek példaértékű tevékenységet végeznek a környezeti és társadalmi fenntarthatóság területén, illetve a családbarát vállalati kultúra megteremtésében.

A kerületek és városok kezdeményezései között egyedülállónak számít Újbuda Önkormányzatának pályázata: olyan vállalatokat kíván díjazni, amelyek vagy felelős, környezettudatos, etikus magatartásukkal tűnnek ki, vagy külön intézkedésekkel segítik a munkahelyi és a magánélet összehangolását.

– Hatalmas megtisztelés „elismert” Felelős Vállalatként folytatni tevékenységünket Újbudán, örömmel és büszkén használjuk a logót is – mondta Bencsik Edit, az egyik tavalyi nyertes, a TATA Consultancy Services kormányzati kapcsolatokért felelős vezetője. – Nagyon fontos látni, hogy az üzleti életben, amit nem lehet mérni, az szinte nincs is. Sőt, amit nem lehet mérni, azt jobbítani vagy fejleszteni sem lehet. A pályázat persze egy verseny is, de igazából egy gamifikált tükörként tekintünk rá. Aki részt vesz benne, annak nagyon jó helyzetképet ad, támpontot a célok eléréséhez. Mi a pályázat tükrében újítottunk programjainkon, illetve azonosítottunk olyan témaköröket, ahol van fejleszteni való. Remélem, idén már beszámolhatunk az első eredményekről is – tette hozzá.

A díj megalapítójának az a szándéka, hogy a példaértékű szervezetek és programok méltatásával biztassa azokat a vállalatokat, amelyek még csak most kezdik megtenni az első lépéseket e területeken. Az önkormányzatnak kiemelten fontos, hogy hosszú távon minden szektor és szervezet hozzájáruljon az aktív, törődő és felelősségteljes kerületi élet kialakulásához, amely példaértékű tud lenni más kerületek, városok számára is.

A címeket mindkét pályázaton egy-egy vállalat nyerheti el mind a három kategóriából (kis-, közepes és nagyvállalat). Az önkormányzat a költségvetése terhére támogatja a nyerteseket: a kisvállalatok 500 ezer, a közepesek 300 ezer, a nagyvállalatok pedig 200 ezer forintot kapnak. A díjazottak egy évig használhatják a Felelős Vállalat Újbuda, illetve a Családbarát Vállalkozás Újbuda címet és a logót is.

A pályázatokat 2018. szeptember 20-ig várja az önkormányzat, az elismeréseket november 11-én, a Kerület Napján adják át. További információ: http://csaladbarat.ujbuda.hu/

Újbuda