Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. szombat, Konstantin

Féláras ruhák az ötéves adományboltban

Újbuda   |   2017, szeptember 18 - 14:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ötéves lett a Vegyész utcai Echery adománybolt, amelyet Farkas Krisztina önkormányzati képviselő hívott létre. Az üzletet a Közösségi Szociális Szövetkezet működteti az önkormányzat által kedvezményesen biztosított helyiségben.

Ruhák, kisebb dísztárgyak és műszaki cikkek között válogattak a vásárlók az albertfalvi adományboltban. Az Echery adományboltot Farkas Krisztina önkormányzati képviselő hívta életre 5 évvel ezelőtt, a működtetője a Közösségi Szociális Szövetkezet. A képviselő egy rádiós műsorban hallott a szövetkezetről, illetve annak munkásságáról. Az önkormányzat később kedvezményes bérleti díj fejében adta ki a Vegyész utcai helyiséget, mivel a szervezet közcélt szolgál a bolt működtetésével.

- Az üzlet a Tisztviselőitelep és a lakótelep között helyezkedik el, így a szociálisan rászorulók gyakran a jobb anyagi helyzetben lévők adományaiból jutnak olcsó ruhákhoz, használati tárgyakhoz – mondta Farkas Krisztina. A szövetkezet által összehozott születésnapi találkozó alkalmából minden terméket féláron árusítottak.

Az adománybolt egyik fő célja az újrahasznosítás, így a használt, ám jó állapotú ruhák nem szeméttárolóba kerülnek, hanem olyan helyre, ahol hasznát veszik azoknak – mondta Vízkelety László, a szövetkezet képviselője. Terjeszkedésre és nagyobb termékek, például bútorok árusítására egyelőre nincs lehetőség, viszonteladásra azonban igen. Gyakori, hogy hagyatékból maradt tárgyakat bolhapiacon értékesítenek – tette hozzá.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.