Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Fél évszázad a szerelem jegyében

Újbuda   |   2015, november 10 - 11:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

Aranylakodalmat ünnepeltek a Danubius Hotel Flamenco-ban, ahol a polgármester és felesége jelenlétében több mint 10 idős házaspár mondta ki újra a boldogító igent november 9-én. Hoffmann Tamás és felesége az ünnepeltek hagyományteremtő szerepét hangsúlyozta, úgy vélik, többek között nekik köszönhető a kerület értékeinek megőrzése.

Kettős jubileumot üdvözölhet Újbuda, hiszen – a hagyományoknak megfelelően – a Kerület Napja című ünnepsorozat alkalmából az 50-60 évvel ezelőtt házasságot kötő idős párokat is köszöntötték. Az aranylakodalomra, amelyen több mint tíz házaspár vett részt, a Danubius Hotel Flamenco termében került sor. Az ünnepeltek Újbuda polgármestere és felesége jelenlétében fogadtak egymásnak ismét örök hűséget. Hoffmann Diána hangsúlyozta a nők szerepét, akik szerinte feleségként, anyaként több mint fél évszázadon keresztül végeztek áldozatos munkát férjeikért, gyermekeikért. Hoffmann Tamás polgármester szerint mindezzel a kerület értékeinek, hagyományainak megőrzését is biztosították, példát mutatnak a felnövekvő generációnak, miként lehet egy kerületet élhetővé tenni, hogyan tudnak közösséget teremteni. A polgármester bízik abban, hogy ezen példákat követve, a kerületi fiatalok folytatják elődeik tevékenységét.

A szertartás a hagyományoknak megfelelően zajlott: a párok Mendelssohn Nászindulójára vonultak be, majd az anyakönyvvezető előtt mondták el esküvői fogadalmukat és húzták egymás ujjára a jegygyűrűt. A legtöbben aranylakodalmukat ünnepelték, volt azonban olyan házaspár is az ünnepeltek között, akik 65 évvel ezelőtt mondták ki először a boldogító igent.

T.K.