Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Február 15-én ülésezett a képviselő-testület

Újbuda   |   2018, február 20 - 11:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

A közgyűlés módosította a 2017. évi költségvetési rendeletet, az elfogadott változtatások közel 50 millió forintot érintenek a bevételi és a kiadási főösszegben.

A képviselők módosították az egészségügyi alapellátások körzeteiről szóló rendeletet, valamint felügyelőbizottsági tagokról is szavaztak a Kamara-Projekt Kft.-nél és az Öböl XI. Kft.-nél.

A Nemzeti Portrétár Alapítvány azzal a kérelemmel fordult az Önkormányzathoz, hogy 18-20. századi képek restaurálásához és ennek kapcsán iskoláscsoportoknak szóló bemutató órák tartásához nyújtson anyagi támogatást. Kérelmük szerint 3 db képet szeretnének restaurálni, melyhez kapcsolódnának a bemutató órák több alkalommal. A kért egymillió forintos támogatást jóváhagyta a képviselő-testület.

Mindezek mellett a polgármester és a jegyző tájékoztatást adott a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.