Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Faültetés a Bükköny utcában

Újbuda   |   2019, június 3 - 09:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tíz amerikai hársfát ültettek el a Bükköny utcában és az ott található játszótéren. A zöldítési akcióban Hoffmann Tamás polgármester is részt vett.

A környék az utóbbi időben több fát vesztett, fapusztulás is történt a Bükköny utcában, ezért szeretett volna az önkormányzat segíteni. A játszótéren pedig árnyékot ad majd a nyári melegben a most ültetett tíz amerikai hársfa.

Az elmúlt évek zöldítési akciója idén a Sáfrány utcában folytatódott, ahol az útszéli zöldsávok újralétesítésével indult meg a forgalmas útvonal zöldítése. Itt régen, amikor a Sáfrány utca járdáit építették, sok fát kivágtak, és a fák helyeit is lebetonozták. Újbuda most ezen kíván segíteni, hamarosan ide is facsemeték kerülnek majd – mondta el Hoffmann Tamás polgármester.

Újbuda Önkormányzata a fővárossal összefogva egy év alatt 1111 új fát ültetett a XI. kerületben, köztük olyan forgalmas helyeken is, mint a Budafoki út. A zöldítési program idén is folytatódik – közölte a polgármester. Hoffmann Tamás kifejtette: a fák telepítése során arra is figyelnek, hogy milyen fajta a legmegfelelőbb az adott helyre, és felmérik azokat a helyszíneket is, ahol évtizedekkel ezelőtt fák nőttek az utak mentén, de a út- és járdaépítések során kivágták őket. A későbbiekben ezeket az útszakaszokat fogják újra fákkal beültetni.

(D. B. S.)