Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 5. kedd, Adorján, Adrián

Fáklyás felvonulással ünnepelt a Fidesz

Újbuda   |   2014, október 22 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Fidesz kerületi szervezete a hagyományokhoz híven fáklyás felvonulással emlékezett meg az 56-os forradalom és szabadságharc hőseiről. A felvonulás előtt a Budafoki úti Fidesz irodában az 56-ban bebörtönzött Pál Tamás beszélt élményeiről.

Az ünneplők a Fidesz Budafoki úti irodájában gyülekeztek, ahol a 82 éves Pál Tamás visszaemlékezéseit hallgatták meg. Az idős férfi 1956-ban végzett a Műszaki Egyetemen, majd tartalékosként Ercsibe vitték. Októberben Budapestre küldték, ahol az utcán szolgálaton kívül találkozott össze az orosz katonákkal, akik elvették a fegyverét és börtönbe küldték. Három hónap múlva szabadult. Beszámolója szerint kevéssé ismert tény, hogy 1956-ban is deportáltak embereket munkatáborokba. Úgy véli, több ezer '56-os magyar él ma is külföldön, például Kazahsztánban, akikről semmit nem tudni.

Csernus László a XI. kerületi Fidesz frakcióvezetője vezetésével az ünneplők égő fáklyákkal vonultak a Móricz Zsigmond körtérre, ahol ünnepi beszédek hangzottak el, majd megkoszorúzták a Szent Imre szobrot. Később átvonultak a kerületi KDNP irodába.

T.D. - ÚjbudaTV