Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Fagyival búcsúztatták a diákokat

Újbuda   |   2017, június 19 - 12:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több száz diák ballagott el a kerület általános iskoláiból június első felében. A Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskola és a Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskola tanulói jeges meglepetéssel kezdhették a nyári szünetet.

Megható ünnepséggel, táncos előadásokkal és a nyolcadikosoknak szánt, a tanévet felelevenítő üzenetekkel indították útjukra a tanulókat. Ezt követően Király Nóra alpolgármester és Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő fagylaltot osztogattak azoknak, akik bizonyítványukat felmutatták.

A tanévzáró alkalmával a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete, azaz a Ficsak által delegált pingvinember is fagylaltevésre buzdította az iskolából kiözönlő gyerekeket. Ezen kívül szétosztottak egy olyan kiadványt is, amelyben hasznos tippeket és tanácsokat adtak a nyári szünetet elkezdő gyerekeknek. Felhívták figyelmüket például arra, hogy a melegben érdemes elvonulni a hűvösbe egy izgalmas könyvvel, hogy aludjanak és pihenjenek sokat, egyenek friss zöldséget és gyümölcsöt, ússzanak és játsszanak, közlekedjenek okosan.

A következő tanév első napja 2017. szeptember 1-je péntek lesz, vélhetően ekkor mindenhol megtartják az évnyitókat is, azaz még egy szabad hétvégéjük marad a diákoknak, a tanároknak és a szülőknek.

T. K.