Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 4. hétfő, Ulrik

Ezen a hétvégén is lehet buszozni a Normafához

Újbuda   |   2018, március 1 - 14:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az elmúlt időszakhoz hasonlóan március 3-án és 4-én ismét meghosszabbított útvonalon, a Normafáig közlekedteti a 212-es autóbusz és az utasforgalmi igényeknek megfelelően tartalék autóbuszokat állít forgalomba a 21-es vonalán a BKK.

A téli sportoknak és a kirándulásnak kedvező időjárás miatt várhatóan ezen a hétvégén is sokan látogatnak el a Normafához és környékére A térségbe utazók gyorsabb és kényelmesebb eljutását segíti, hogy az előző hétvégéhez hasonlóan ezen a hétvégén ismét nemcsak a Széll Kálmán térről induló 21-es és 21A jelzésű busz visz fel a Normafához: a 212-es busz útvonalát is meghosszabbítja a BKK. Március 3-án és 4-én (szombaton és vasárnap) napközben, 9 és 17 óra között a Boráros tér H és a Normafa között közlekedik, ezzel segítve Budapest déli kerületei felől a közvetlen elérést. A 212-es busz a Svábhegyig megszokott útvonalán halad, majd onnan a 21-es autóbuszcsalád útját követve éri el a Normafa végállomást.

A BKK felhívja a figyelmet, hogy a fogaskerekű (60-as villamos) vonalán március végéig felújítási munkák zajlanak, így azzal csak az Adonis utca megállóhelyig lehet eljutni, a kirándulóhelyek a fogaskerekűvel nem közelíthetők meg.

A Normafa környékén a torlódások elkerülése érdekében azt kérik az autósoktól, hogy hétvégén ne autóval közelítsék meg a térséget, hanem használják a BKK járatait.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Zöldítésben kiválóra vizsgázott az Allee a BREEAM minősítésén  

Az Allee már évek óta tudatosan alakítja egyre zöldebbé az épületét, illetve annak működését, és most a világ vezető fenntarthatóság-vizsgálati módszere (BREEAM) alapján végrehajtott minősítési eljárás szerint is kiválóan teljesített ezen a területen és elsőként nyerte el a magyarországi bevásárlóközpontok közül a legmagasabb, Outstanding Building Management és Excellent Asset Performance minősítést.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.