Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 14. vasárnap, Marcell

Év végére elkészül a Bartók Udvar újabb irodaháza

Újbuda   |   2018, június 1 - 10:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

Politikusokat, város- és kerület vezetőket, valamint üzleti partnereit látta vendégül a kerületben közel harminc éve működő, ingatlanfejlesztéssel és befektetéssel foglalkozó Infogroup. A vendégek, köztük Simicskó István Újbuda országgyűlési képviselője és Hoffmann Tamás polgármester, megtekintették a Bartók Udvarban összesen 24 ezer négyzetméteren épülő A+ kategóriás irodaház munkálatait, valamint az építészetileg is magas színvonalúra tervezett épület külső és belső tereit.

Az eseményen Tarlós István főpolgármester példaértékűnek nevezte az Infogroup három évtizedes munkásságát. Szerinte a Bartók Udvarban épülő irodakomplexum a környező városkép esztétikájának fejlesztéséhez is hozzájárul majd. Hangsúlyozta: Újbuda mint a főváros legnépesebb kerülete, az elmúlt években a legnagyobb közlekedés-, és ingatlanfejlesztések helyszíne volt Budapesten. A 4-es metró átadása, az új Duna híd tervezési szakaszának befejezése, az Etele Városközpont folyamatos bővítése, a Kopaszi-gátnál lévő fejlesztés mind hozzájárult a dél-budai régió fejlődéséhez.

Újbuda országgyűlési képviselője, Simicskó István szerint a kerület lendületet kapott az elmúlt nyolc évben. Számos beruházás, ingatlanfejlesztés indult meg és fejeződött be Újbudán, amelynek pozitív hatásait már az itt élők is érzékelik. Simicskó István gratulált a Infogroup vezetőinek az eddigi munkához, és kiemelte Újbudán a jövőben is támogatják azokat a beruházásokat, terveket, amelyek a 11. kerület érdekeit, fejlesztését szolgálják.
Hoffmann Tamás polgármester úgy fogalmazott: a volt tejüzem területén épülő magas minőséget képviselő, igényes és korszerű épület igazi gyöngyszeme lehet a városrésznek. Hozzátette: a kerület a főváros nyugati kapuja, nem mindegy milyen városkép fogadja a látogatókat. Hoffmann Tamás megköszönte a budapesti városvezetésnek, hogy az elmúlt években segítette Újbuda fejlődését.
Székely Ádám, az Infogroup ügyvezető igazgatója elmondta: a Bartók Udvar II. irodaházában megközelítőleg 3000 ember dolgozik majd. A cégcsoport előző, 6000 négyzetméteres irodaháza sikere után nemrég egy négyszer nagyobb komplexum kivitelezésébe kezdett, amelynek következő, 8000 négyzetméteres épületét év végén átadják. Székely Ádám úgy nyilatkozott az új irodakomplexum 30 százalékára már van bérleti szerződésük és tárgyalnak a többiről is. Szerinte nemcsak a cégek élvezhetik majd az új irodaépület szolgáltatásait, hanem a környék lakossága is, hiszen élelmiszerboltot, éttermet és konditermet is terveztek oda.

Az Infogroup a hazai ingatlanpiacon 1990 óta van jelen , az ingatlanfejlesztés valamennyi területén dolgoztak már. A cégcsoport az általa fejlesztett vagy vásárolt ingatlanokat hosszú távon saját tulajdonban tartja, mivel  tulajdonosi szemlélet érvényesítése és a magas bérlői elégedettség kiemelt fontosságú a cég stratégiájában.


D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orosz hadifoglyok Újbudán  

Fotó: fortepan/Országos Széchényi Könyvtár

Az „orosz” foglyok egy része nemzetiségét tekintve nem volt orosz, és több nyelvész rájött, hogy ez kitűnő lehetőség a finnugor nyelvi kapcsolatok kutatására. Munkácsi Bernát az Esztergom melletti táborban talált adatközlőkre. Volt olyan pillanat, amikor ott 73 mordvint, 56 cseremiszt (saját nyelvükön: mari), 39 votjákot (udmurt), 2 zürjént (komi) tartottak nyilván. A kutató az udmurtoktól legkevesebb 522 népdalt, 30 mesét és elbeszélést, 53 néprajzi közlést, 9 pogány imádságot, több találós kérdést, közmondást és tengernyi, addig tudományosan feldolgozatlan szót gyűjtött.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.