Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Év végén is gyerekprogramokkal vár a Pagony

Újbuda   |   2014, december 22 - 10:19Nyomtatóbarát változatSend by email

Az év utolsó harmadában nyitott könyvesboltot a Bartók Béla út elején a Pagony Kiadó. A gyermek és ifjúsági könyvek széles választékát kínáló üzlet december végén is mesebeli környezettel, játszósarokkal és gyerekprogramokkal várja a családosokat.

A több mint 200 négyzetméteren berendezett üzlet nem pusztán az eladásra koncentrál, szeretne szerves részévé válni a kerület közösségi, kulturális, életének. Ennek érdekében rendszeresen tartanak gyerek és családi programokat, hasznos szabadidős alternatívát kínálva ezzel a környékbelieknek. – Szinte mindennap van valamilyen programunk – mondta Faragó Nóra üzletvezető. A kisebbeket kézműves foglalkozás és Ringató várja (gyermek és altatódalokat, babajátékokat tanulhatnak a kismamák), péntekenként pedig rendszerint ingyenes diavetítés van a Pagonyban.

A bolt egyik része a 12 éven aluliaknak szól, másik részében az idősebbek találhatnak maguknak könyvet az ifjúsági irodalmat gondozó Tilos az Á kiadótól. A Pagony olyan üzlet, ahol minden létező segítséget megkap a keresgélő. - Nagyon kevés az olyan vásárló, aki egy bizonyos könyvet szeretne, sokkal inkább egy körülhatárolható igénye van. Ilyenkor az eladó feladata, hogy a több száz könyvből megtalálja a megfelelőt – mondta az üzletvezető.

A könyvesbolt kívülről is látványosságnak számít, a pult és a különleges kialakítású plafon meseországba repíti a kicsiket; tervezőjét Gévai Csilla egyik könyve ihlette.

T.D. - ÚjbudaTV