Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 5. szerda, Aurél

Érzékenyítő sportnap az Újbudai Palánták Óvodában

Újbuda   |   2020, február 24 - 17:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Magyar Parasport Napja alkalmából érzékenyítő sportnapot tartottak az Észak-Kelenföldi Óvoda Újbudai Palánták Óvodájában február 21-én. Az intézmény pedagógusai a évente rendeznek tematikus, érzékenyítő hetet az óvodásoknak, ennek záróprogramja volt idén a sportnap.

Az Észak-Kelenföldi Óvoda évek óta hangsúlyt fektet a befogadó nevelésre, ehhez kapcsolódóan évente rendeznek tematikus hetet, amikor a gyerekeknek lehetőségük nyílik betekinteni fogyatékkal élő társaik hétköznapjaiba. Az érzékenyítő program ötödik éve működik az Újbudai Palánták Óvoda telephelyén, három éve a Magyar Parasport Naphoz is csatlakoztak. Ennek alkalmából került sor az óvoda különleges sportnapjára február 21-én. A program révén a gyerekek megismerhették a fogyatékkal élők hétköznapjait, nehézségeit, hogy milyen akadályokkal kell megküzdenie egy fogyatékkal élő embernek. A csoportszobákban más-más akadályoztatással kellett teljesíteni a kijelölt pályákat, az ovisok megtudták milyen nehézségekkel szembesülnek a vakok, siketek, illetve mozgásukban akadályozottak.

T. E.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.