Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. hétfő, Hella

Érvénybe lépett a hőségriasztás

Újbuda   |   2015, augusztus 5 - 12:53Nyomtatóbarát változatSend by email

Érvénybe lépett az idén negyedik alkalommal elrendelt hőségriasztást. Az országos tisztifőorvos másodfokú riasztása szerdától hétfő éjfélig tart, a meleg miatt városszerte több helyen vízosztással és párakapuval próbálják enyhíteni a melegérzetet. Újbudán három helyen van vízosztás.

A kerületben három helyen, a Kosztolányi Dezső téren, a Móricz Zsigmond körtéren illetve a Bikás parknál osztanak palackozott vizet, emellett ezeken a helyen párakapuval is próbálják enyhíteni a lakoság hőségérzetét.

A budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon ingyen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-START,  az ásványvizet a vasúttársaság augusztus 10-ig - illetve amíg az időjárás azt szükségessé teszi - 10 és 17 óra között osztja.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós hőség miatt tizennégy megyére és a fővárosra adott ki másodfokú figyelmeztetést szerdára, komoly lehűlés jelei egyelőre nem látszanak, így a most kiadott hőségriasztás meghosszabbítására is számítani lehet. 
Az országos tisztifőorvos idén negyedszer rendelt el a tartós hőség miatt valamilyen veszélyjelzést. Most a második fokozat, a hőségriasztás van érvényben, szerdától hétfő éjfélig.

Újbuda