Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Érmet szereztek Fadd-Domboriban az újbudai triatlonosok

Újbuda   |   2015, augusztus 3 - 12:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Jól szerepeltek a Budai XI. SE triatlonistái a 31. SporTolna Triatlon Fesztiválon Fadd-

Domboriban. Sprint futamokban a versenyzőkre 750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás és 5 kilométer futás várt.

Augusztus első két napán rendezték meg Fadd-Domboriban a 31. SporTolna Triatlon Fesztivált. Magyarország legnépesebb triatlon eseményét 1985 óta a Fadd-Dombori üdülőtelepen bonyolítják le, ahol az elmúlt években 1500-2000 indulót regisztráltak a szervezők, idén is minden korosztály megmérette magát a legkisebbektől a veteránokig.

A Duna holtág és környezete kiváló lehetőséget biztosított a triatlonistáknak a verseny előtti edzőtáborozásra, és nem maradtak el az eredmények sem. Sprint ranglista versenyen korosztályában Imre Alexandra női mezőnyben második, a szenior férfiaknál Sáthy István a harmadik helyet szerezte meg.

A fesztivál második napján rendezték meg a Váltó Országos bajnokságot, ahol a Tóth Zsófia,

Eisenbacher Dóra, Imre Alexandra összetételű Budai XI-es trió ezüstéremmel szerzett.

Sáthy István, a Budai XI. SE Triatlon szakosztályának vezetőjétől megtudtuk, hogy mostantól gőzerővel tart a felkészülés legrangosabb hazai triatlonversenyre, a Budapest Ironman-re, ahol a Budai XI. SE sportolói is jelen lesznek és képviselik a kerületet.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.