Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Erica C és Robby D Újbudán ünnepli 25 éves jubileumát

Újbuda   |   2015, augusztus 8 - 11:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nagyszabású koncertet ad Erica C és Robby D, azaz Zoltán Erika és Kátai Róbert augusztus 29-én az újbudai Bikás parkban. A páros nemcsak az Erica C Dance School 25 éves fennállását ünnepli, hanem kapcsolatuk 25. évfordulóját is. Zoltán Erikával beszélgettünk zenéről, táncról, férjével közös múltjukról, valamint arról, hogyan készülnek a monstre koncertre.

– Hogyan ismerkedtek meg, hogy kezdődött a kapcsolatuk későbbi férjével, Robby D-vel?

Robival többször találkoztam azt megelőzően, hogy magánéleti síkra terelődött a kapcsolatunk. 1990-ben új, modern koreográfiát szerettem volna az egyik dalhoz. Abban az időben jött be az amerikai hiphop kultúra táncvonala Európába, de mivel én folyamatosan dzsessz-, illetve klasszikus táncot tanultam, ehhez a műfajhoz nem értettem – csinálni azonban nagyon szerettem volna, mert éreztem, ez a jövő – ehhez szakembert kerestem. Akkor dobták fel Kátai Robi nevét, hogy ő az egyetlen, aki ért ehhez itthon. A Citadella műsoros szórakozóhely művészeti vezetője és táncosa volt ekkoriban, és amikor találkoztunk, hogy beszéljünk az együttműködésről, rögtön tudtam, nagy szükségem lesz a munkájára. Illetve már azt is éreztem, hogy itt valami többről is szó lesz. Szerencsére így is történt: 1990 szeptemberében már együtt alapítottuk meg a tánciskolát, és úgy döntöttünk, összekötjük életünket. Logikus volt, hogy az én nevemet kapja az iskola, hiszen arra jobban odafigyeltek az emberek, de Robi utánozhatatlan tánctudása is kellett hozzá, hogy ne csak a neve csengjen jól, hanem a minőség is a lehető legjobb legyen. A második tanévtől egyre több tanulónk lett, jelen pillanatban országszerte 28 helyszínen lehet minket megtalálni.

– A magánéletben esedékes évforduló és a munkakapcsolat megünneplése tehát ez a Bikás parkban rendezendő, nagyszabású koncert?

Igen, úgy gondolom, hogy a 25 évünk két oldalról is ünnepelendő. Az egyik a magánéleti 25 esztendőnk, amiről zenészekként és közszereplőkként is úgy hisszük, pozitív dolog, ha felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy eddig is együtt lehet lenni. A tánciskola is 25 éves, amire szintén nagyon büszkék vagyunk, mert anno mi voltunk az első ilyen tánciskola Magyarországon. Ma már ez a műfaj nagyon elterjedt, de azért nem szeretnénk, ha bárki is elfelejtené, hogy Kátai Robi munkájának nagyban köszönhető, hogy ez a tánc ennyire jelen van. Ezen felül természetesen a 25 év alatt velünk dolgozó embereket is szeretnénk megünnepelni! Ez egy nagyon jó alkalom a tanévnyitóra is, és sok zenész barátunk is elfogadta a meghívást a koncertre. Többek közt DJ Dominique is fellép velünk, ott lesz Rosenberg Herbie és még sokan mások, illetve a tánciskoláink növendékei közül is sokan velünk lesznek a színpadon.

– Hogyan készülnek a nagy eseményre?

Úgy alakult, hogy az elmúlt években számos helyre hívtak minket fellépni, így egyre rutinosabban tudunk a közönség elé állni. Egy jó koncertnek mindig az a lelke, hogy egy jól összeszokott csapat legyen a színpadon. A tőlem megszokott módon egyre nagyobb teret adunk a műsorban a táncnak: pörög majd a színpad, sokan leszünk fent. Még ki kell találni a ruhatárat, meg kell tervezni azt is, most főleg ezen dolgozunk. Azt is meg kell beszélni, hogy mik lesznek azok a pluszdalok, amelyeket az állandó repertoáron felül szeretnénk eljátszani ezen a speciális koncerten. Lesz meglepetésünk is, hiszen DJ M a Casanova című számomból készült remixének is ezen az estén lesz a bemutatója. Egyszóval: érdemes lesz ellátogatni a Bikás parkba 29-én, szeretettel várunk mindenkit!

Újbuda

Erica C és Robby D Újbudán ünnepli 25 éves jubileumát