Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 9. csütörtök, Abigél, Alex

Erdőápolás Kamaraerdőn

Újbuda   |   2017, február 22 - 12:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

2017-ben az Olimpia parktól nyugatra, valamint a Kamaraerdő területén, a Nagyréttől délre található erdőrészletekben az erdő ritkítását fogják végezni a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai. Ezek a nevelő vágások azért szükségesek, hogy az erdő megfelelően, egészségesen tudjon fejlődni. Ilyenkor az egészséges, életerős fákat segítik azzal, hogy a növekedésüket akadályozó példányokat eltávolítják.

Az Olimpia park mellett törzskiválasztó gyérítést végeznek. Itt fiatalabb, úgynevezett rudas korú faállományok találhatók, ahol a cél az ígéretes fák kiválogatása, illetve a magassági növekedés elősegítése. Kamaraerdőn növedékfokozó gyérítést fognak végezni. Ez olyan nevelő vágást jelent, amelyet a középkorú és idősebb, tehát érett faállományokban végeznek azért, hogy elősegítsék a fák vastagsági növekedését.

A növekvő fáknak nagyobb térre van szükségük, eltérő adottságaiknak miatt különböző méretűek lehetnek, miközben egymással versenyeznek a fényért, a vízért és a tápanyagokért. Ebbe a folyamatba szakértelemmel kell beavatkozni, hogy a legjobb összetételű és adottságú erdő alakulhasson ki.

Fentiekről a Pilisi Parkerdő Zrt. tájékoztatta az önkormányzatot és lapunkat, további információkat a www.parkerdo.hu honlapon találhatnak.