Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 20. csütörtök, Rafael

Épül a közösségi kert a Hengermalom közben

Újbuda   |   2016, október 13 - 11:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

Még idén birtokba vehetik a bérlők a Hengermalom közben épülő közösségi kertet, ahol Újbuda Önkormányzata egy közös parcellát és harminc ágyást alakít ki. Az ágyásbérlők köre még nem végleges, továbbra is várják az érdeklődő környékbeliek jelentkezését.

A Hengermalom közben épülő közösségi kert, az albertfalvi, a kelenföldi és őrmezei kertekhez hasonlóan önkormányzati finanszírozásból valósul meg, de a későbbiekben a bérlőknek kell fenntartaniuk és művelniük azt. A 30+1 ágyásra a környéken élők pályázhatnak, a leendő ágyástulajdonosoknak a kezdéshez szükséges palántákat és vetőmagokat, valamint modern kerti szerszámokat az önkormányzat biztosítja. A szerszámok tárolására egy külön erre a célra épült faház szolgál majd.

Az építkezés során megújul a kertet szegélyező lapkő járda is, a kert mellett – a gázfogadó keleti részén – helyet kapnak kártya- és sakkasztalok, korszerű szenior fitneszeszközök, padok, továbbá dekoratív növényfelületek, fák és cserjék teszik még kellemesebbé az időtöltést. A kertben a kiemelt és fűszeres ágyások mellett, a déli főbejáratnál, rózsalugas fogadja majd az érkezőket, amelyhez kapcsolódóan „függőleges kert” készül, ahol rácsra akasztható balkonládákba és cserepekbe ültetett fűszernövények kerülnek.

- Remélem, az itt élők magukénak érzik majd a kertet, ami várhatóan a közösségi élet egyik központja lesz a Hengermalom közben - mondta Haidar Norbert önkormányzati képviselő, aki továbbra is várja a jelentkezéseket a következő elérhetőségeken: haidar.norbert@ujbuda.hu, +36/1/372-4623.

A közösségi kert térképe:

Újbuda