Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Építési szabályozás a kertvárosi területekért

Újbuda   |   2020, július 7 - 16:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Készül a Kelenvölgy, Péterhegy és Albertfalva kertvárosi területeire vonatkozó építési szabályzat tervezete.

Hamarosan felkerül az ujbuda.hu honlapra a Kelenvölgy, Péterhegy és Albertfalva kertvárosi területeire vonatkozó építési szabályzat tervezete. A dokumentum lakossági fórum témája is lesz, de a publikálást követően észrevételeket, javaslatokat vár az önkormányzat. A tervezet várhatóan még idén a képviselő-testület elé kerül, elfogadásával oldható fel a Kelenvölgy területére 2019. júniusban elrendelt változtatási tilalom.

Az építési szabályzat legfontosabb eleme, hogy megőrizze Kelenvölgy meglévő beépítési arculatát és gátat vessen annak a folyamatnak, hogy ingatlanfejlesztők nagy számban vásároljanak fel területeket és a meglévő, kialakult karakterhez nem illeszkedő, több lakásos lakóépületet építsenek. Fontos a térség zöldfelületeinek megőrzése is, ezért a telkeken az építési helyet úgy határozza meg, hogy a telek hátsó részében ne törje meg épület az összefüggő zöldfelületet.

A városvezetés bízik abban, hogy az új szabályzat a kerületiek érdekeit szolgálja.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.