Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 19. péntek, Emília

Energetikai hallgatókat díjazott a MEKH

Újbuda   |   2016, augusztus 3 - 10:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az energetika témakörében kutató három egyetemistát díjazott a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). A díjakat Grabner Péter, a MEKH energetikáért felelős elnökhelyettese és Péter Norbert, a BME Energetikai Szakkollégiumának elnöke adta át.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a BME Energetikai Szakkollégium közösen hirdetett Energetikai Diplomadíj-pályázatot. A felhívásra kilenc pályamű érkezett, a MEKH három hallgatót részesített pénzjutalomban. A díjazottak a hivatal és az ország számára fontos energetikai témakörben a legkiválóbb pályamunkát nyújtották be – derül ki közleményükből.

A díjakat Grabner Péter, a MEKH energetikáért felelős elnökhelyettese és Péter Norbert, a BME Energetikai Szakkollégiumának elnöke adták át. Grabner Péter a díjátadón elmondta, az első három helyezett pályázó olyan társadalmilag fontos problémákra keresi a válaszokat, amelyek megoldása a közeljövőben elkerülhetetlen.
Díjat kapott Táczi István az „Energiatárolás alkalmazásai, különös tekintettel az elosztó hálózatokra” című pályázatát, Pintér László a „Fogyasztói befolyásolás lehetőségeinek vizsgálata különös tekintettel az ipari fogyasztókra” pályaművét, valamint Tóth Zoltán koncepcióját a családi ház villamos energia ellátásának fejlesztéséről.

A MEKH 600 ezer forintot adott az első három helyezettnek, a pályázatot a jövőben valamennyi energetikai képzéssel foglakozó felsőoktatási intézményre kiterjesztenék.

Újbuda