Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 24. szerda, György

Emléktáblát avattak Placid atya otthonánál

Újbuda   |   2017, június 19 - 10:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

Márványtáblát helyezett el a Bartók Béla út 76. számú lakóház falán Újbuda Önkormányzata, a Pannonhalmi Bencés Kongregáció és a Ciszterci Rend Olofsson Károly pappá szentelésének 78. évfordulóján, június 18-án. Placid atya ide tért vissza a Gulágról, itt élte életét édesanyjával.

A sokak által szeretett, szuggesztív beszédeiről, vidámságáról, karizmatikusságáról híres Placid atya fél éve halt meg. Hívei közül sokan elmentek az emléktábla felszentelésére, jelen voltak a kerület vezetői, képviselői is, köztük Szabolcs Attila országgyűlési képviselő, Molnár László alpolgármester, valamint Gyorgyevics Miklós, Újbuda egyházügyi tanácsnoka is, aki beszédet is mondott a ceremónia előtt. Megemlékezett az atya életéről, örök példaként említve jókedvét, erejét, kitartását és az isteni gondviselésben bízó hitét.

Az egybegyűlteket Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát levélben üdvözölte, megköszönve a hívek, a rendtársak és az önkormányzat hatékonyságát, hogy a közelmúltban elhunyt Placid atya emlékét már emléktábla is őrizheti a Bartók Béla úton.

A felszentelés és koszorúzás előtt Virághalmy Judit színművész emlékezett meg Placid atyáról, idézve a hívekhez intézett utolsó szavait, jókívánságait.

D. B. S.