Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 30. csütörtök, Pál

Emléktáblát avattak a Cavinton atyjának tiszteletére

Újbuda   |   2018, június 11 - 16:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Emléktáblát avatott Szántay Csaba nemzetközi hírű vegyészmérnök professzor tiszteletére Újbuda Önkormányzata a Zsombolyai utcában.

Május 30-án avatták fel Szántay Csaba nemzetközi hírű vegyészmérnök professzor, kutató, az MTA tagja, a „Cavinton gyógyszer atyja” tiszteletére elhelyezett emléktáblát a Zsombolyai utca 8. szám alatt. A rendezvényen Molnár László alpolgármester mondott köszöntőt, majd Keglevich György, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Szerves Kémia és Technológia Tanszékének vezetője emlékezett a tudósra. A Hunyadi Udvar Társasház nevében Ballagi Pordány György beszélt a ház egykori lakójáról, ifjabb Szántay Csaba pedig a család nevében osztotta meg gondolatait. Végül a visszaemlékezők elhelyezték koszorúikat az emléktáblánál.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tájékoztatás a tanévkezdő csomagok tartalmáról  

Önkormányzati rendelet alapján minden olyan gyermek tanévkezdő csomagot kap, aki a XI. kerületben önkormányzati fenntartású óvodába újonnan iratkozik be, illetve Újbudán működő állami fenntartású iskolában kezdi meg az 1–4. évfolyamot 2022 szeptemberében.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.