Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

ÉMI: marad a változtatási tilalom

Újbuda   |   2018, június 28 - 10:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

További vizsgálatokat látnak szükségesnek a Polgármesteri Hivatal szakemberei, így ezek befejezéséig érvényben marad a volt ÉMI-telket is magában foglaló tömbre vonatkozó változtatási tilalom. Az újbudai képviselő-testület később vitatja meg az új építési szabályzatot, amely a környéken élők érdekeit tartja szem előtt.

A Villányi út–Tas vezér utca–Diószegi utca–Dávid Ferenc utca által határolt, a volt ÉMI-telket is magába foglaló tömb szabályozása az újbudai önkormányzat munkájában folyamatosan napirenden van. A kerület honlapján, a testületi ülések első félévre tervezett előterjesztései között szerepelt a terület építési szabályzatának megvitatása, ám mivel a Polgármesteri Hivatal szakemberei további vizsgálatokat látnak szükségesnek, ilyen tartalmú napirendi pont a félév utolsó ülésén, június 28-án nem került a testület elé – írja közleményében Újbuda Önkormányzata.

Az önkormányzat által még 2017 októberében elrendelt változtatási tilalom tehát továbbra is érvényben marad. Ez a tilalom az egyik legerőteljesebb szabályozási eszköz az önkormányzat kezében, ami csak akkor szűnik meg, ha a terület új szabályozását elfogadja a képviselő-testület.
Újbuda Önkormányzatának álláspontja, hogy csak olyan intenzitású beépítés jöhessen létre, amely nem feszíti túl az adott építészeti környezetet, ahhoz mind funkcionálisan, mind a terhelést tekintve illeszkedik. Ez a feltétel az önkormányzat megítélése szerint csak a jelenlegi szabályozásban megadott beépítési lehetőség csökkentése útján teljesülhet. A területre vonatkozó szabályozás megváltoztatásával az Önkormányzat mindenképpen a környéken élők érdekeit tartja szem előtt – áll a közleményben.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.