Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 21. vasárnap, Dániel, Daniella

Elúszik az A38?

Újbuda   |   2021, április 21 - 15:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Elképzelhető, hogy a jelenleg a Petőfi hídtól délre hor­gony­zó A38 Hajó néhány híddal északabbra, az Árpád híd tövében lévő Hajógyári-sziget mellé költözik – derül ki a Magyar Zenei Menedzserek Egyesületének (ZEME) belső listájára érkezett levélből.

A Telex által ismertetett levelezésben az áll, hogy március 31-én a szervezet elnöksége megbeszélést tartott Demeter Szilárddal, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, aki 2020 nyara óta egyben a magyar könnyűzene koordinálásáért és társadalmasításáért felelős miniszteri biztos is. Demeter március elején, a Mandineren megjelent cikkében közölte, hogy a következő öt évben több mint 23 milliárd forintból újrahangolják a magyar popkultúrát. Ennek részeként popkulturális és társművészeti központot hoznak létre a Hajógyári-szigeten, illetve a közelében lévő Zichy-kastélyban.

A levelezés szerint rendezvényhelyszínt, kiállító- és próbatermeket, közösségi tereket alakítanának ki a Hajógyári-sziget déli részén. (Ott működtek korábban a 2012 nyarán letartóztatott Vizoviczki László érdekeltségi körébe tartozó óriási szórakozóhelyek, mint a Studio, a Dokk Café, a Sláger Palace stb.) Középtávú tervként szerepel az elképzelések között az A38 Hajó odaköltöztetése, „ha ez kivitelezhető”. (Fizikai akadálya nem lehet, hiszen a Dunán 2003 áprilisa óta kulturális és vendéglátó színtérként működő hajdani ukrán teherhajó nincs a mederbe betonozva.) A miniszteri biztos a Telex kérdésére azt írta, gondolkodnak az A38 Hajó Hajógyári-szigethez való költöztetésén. „Lenne értelme, ezzel a hajósok is egyetértenek” – tette hozzá.

Az A38 már most is otthont ad a Petőfi TV-nek, és mint Demeter Szilárd közölte, odakerül a könnyűzenei adásokban fontos szerepet játszó Petőfi Rádió is, amelyet 2022. január 1-jéig terveznek tartalmilag teljesen megújítani.

Újbuda

Címkék: