Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 17. hétfő, Laura, Alida

Eltűnnek a plakettek a rendszámokról

Újbuda   |   2016, január 13 - 16:01
Nyomtatóbarát változatSend by email
Két fontos változás is érinti az autójuk műszaki vizsgáztatására készülőket az új esztendőben: megszűnt az időszakos műszaki vizsgáztatás a kormányhivatal által fenntartott műszaki vizsgaállomáson, helyette 29 kijelölt vizsgaállomás várja az autósokat. Ugyancsak újdonság, hogy megszűntek a rendszámtáblára ragasztott érvényesítő plakettek - írja az Orientpress.

A közúti járművekkel kapcsolatosan végzett időszakos műszaki vizsgálatok jelentős része  – mintegy 80 százaléka – tavaly év végéig erre kijelölt szakértői intézményekben üzemeltetett vizsgáló állomásokon történt. A fennmaradó mintegy 20 százalék műszaki vizsgálatát a fővárosi és megyei kormányhivatalok üzemeltetésében lévő vizsgáló bázisok végezték. A törvénymódosítás 2016. január 1-től egyes személygépkocsik és kis tehergépkocsik műszaki vizsgálati lehetőségét a kijelölt vizsgáló állomásokra korlátozza és ezzel egy időben a közlekedési hatósági bázisokon e vizsgálatok végzését megszüntette.

A módosítások további része, hogy az időszakos műszaki vizsga alkalmával már nem ragasztanak műszaki érvényesítő címkét és környezetvédelmi plakettet a járművek hátsó rendszámtáblájára, sőt, a meglévőket is eltávolítják. A már 2016 első napjaiban műszaki vizsgáztatott gépjárművek rendszámtábláin ezért nem található semmilyen plakett.
fotó: mti
forrás: OrientPress Hírügynökség