Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. szombat, Tivadar

ELTE - Újbuda Innovációs Nap

Újbuda   |   2018, december 6 - 13:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Újbuda Önkormányzatával együttműködésben 12. alkalommal rendezett Innovációs Napot. A Lágymányosi campuson bemutatták milyen fejlesztésekkel és programokkal járul hozzá az egyetem és a kerület a gazdaság és a társadalom megújulásához, illetve startup szakkiállítás is várta az érdeklődőket december 5-én.

Tizenkettedik alkalommal rendezett az innovációs konferenciát és kiállítást az ELTE. A rendezvény célja volt az egyetemen keletkező tudás ipari és társadalmi hasznosításának ösztönzése; az egyetemen dolgozó oktató-kutatók és a hallgatók vállalati szférával való kapcsolatainak erősítése, kiterjesztése, valamint az aktuális innovációt érintő finanszírozási lehetőségek megismertetése.

A konferencián Molnár László alpolgármester részletezte a kerület innovációt támogató tevékenységét, kiemelve Újbuda eddigi sikereit és tapasztalatait. Szakmai előadást tartott Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, bemutatkoztak az ELTE kiválósági programjai, átadták az év legnagyobb hatásúnak tartott felfedezéséért Az ELTE Innovatív Kutatója díjat, kihirdették a Hallgatói Ötletpályázat eredményét (a nyertes pályázatok prezentációjára ezt követően kerül sor), és kiállítással összekötött konferencián ismertették munkájukat innovatív vállalkozásokat támogató szervezetek. A konferenciát Ned Allen, a Mars misszióban is érdekelt vállalat, a Lockheed Martin Corporation vezető kutatójának előadása zárta.

D. B. S.