Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 1. péntek, Elza

Élményterápia autista gyerekeknek a Kockacsokinál

Újbuda   |   2015, március 27 - 00:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Maszat Napok címmel tartottak élményterápiás csokikészítő foglalkozást autizmussal élő gyermekeknek a Kockacsoki Manufaktúra műhelyében. A programsorozat a MOZAIK Egyesülettel együttműködésben, a MOL Gyermekgyógyító Program keretében jött létre.

Csokikészítés közben észrevétlenül fejlődik a gyerekek szociális és kommunikációs készsége - derült ki a Kockacsoki nyílt napján. A csokoládéműhelyt létrehozó házaspár maga is autista gyermeket nevel, ezért is fogtak egy autsitákat foglalkoztató programba.

A Maszat Napok résztvevői mind nagyon élvezték a csokikészítést, az elékszült munkáikat pedig magukkal vihették. Mindez nem csak élmény volt számukra, hanem tanultak is belőle, mivel az egész esemény autizmus specifikus környezetben, gyerekekre szabott egyéni pedagógiai módszerekkel zajlott.

A Kockacsoki egy társadalmi célú vállalkozás, ahol autista fiataloknak segítenek a munkavállalásban, a beilleszkedésben. A MOZAIK Egyesület pedig olyan lelkes szülői összefogásából jött létre, amely autista gyermeket nevelő családoknak dolgoz ki programokat, szervez klubot, nyaralást és érdekvédelemmel is foglalkozik. Hozzájuk csatlakozott a MOL Gyermekgyógyító Programjának keretében az Új Európa Alapítvány, amely krónikusan beteg vagy fogyatékkal élő gyermekeket élmény vagy művészetterápiával támogató szervezeteknek segít.

H.L.