Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Elmarad az 5próba Rióra csütörtöki rendezvénye

Újbuda   |   2015, augusztus 18 - 14:35
Nyomtatóbarát változatSend by email
Csütörtökön indult volna, de a hétfői vihar következményei, illetve a várható időjárás miatt elhalasztják az 5próba Rióba elnevezésű olimpiai rendezvénysorozat budapesti, Kopaszi-gátra meghirdetett nyitányát.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) keddi közleménye szerint a rendezők a próbázók biztonságát és a teljesítéshez szükséges versenykörülmények garantálását szem előtt tartva döntöttek így. A szervezők közölték továbbá, hogy a helyszínen péntektől vasárnapig sorra kerülő Ironman 70.3 Budapest rendezvény így sem marad 5próba Rióba nélkül, mert a Mini 5próba Rióba (ergométeres evezés, görgőpados kerékpározás, helyből távolugrás, ugrókötelezés és speed bounce) folyamatosan működik.
Az 5próba Rióba első kiemelt fesztiválja (úszás, kerékpározás, futás) augusztus 29-én Velencén, a Korzón lesz.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.