Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 21. szerda, Eleonóra

Elkészült a Műegyetem rakpart

Újbuda   |   2018, január 24 - 09:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megújult a Petőfi híd déli le- és felhajtója, valamint a Műegyetem rakpart a Bertalan Lajos utca és a Petőfi híd déli lehajtója közötti szakaszon. A felújítás a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában valósult meg.

Befejeződött a Műegyetem rakparton a Bertalan Lajos utca és a Petőfi híd déli lehajtója közötti útszakasz építése, valamint a fel- és lehajtók komplex szemléletű felújítása. A rekonstrukció során az útpálya mellett kétirányú kerékpárút készült. A forgalom a Műegyetem rakpart e szakaszán déli irányba kettő, északi irányba egy forgalmi sávon haladhat - derül ki a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.

Felújították a felső rakpartszakasz teljes útpálya-szerkezetét. Szintén a rakpart Dunához közelebb eső oldalán új parkolóhelyeket építettek ki. A gyalogosjárda a kerékpárút mellett vezet. A felújítással párhuzamosan a közvilágítási hálózatot és a csatornarendszert is felújították, átépítették a jelzőlámpás hálózatot és forgalomfigyelő kamerákat helyeztek ki. A rekonstrukcióhoz kapcsolódó zöldfelület-rendezés tavasszal folytatódik.

A rekonstrukció részeként megtújultak a Petőfi híd le- és felhajtói is, amelyek mindkét oldalán egyirányú kerékpárút és járda épült.

Újbuda