Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 16. kedd, Valter

Elképzelhető az énekoktatás fejlesztése

Újbuda   |   2015, augusztus 4 - 14:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nem szeretne pluszórákat iktatni a tantervbe az emberi erőforrások minisztere, ehelyett az iskolai kórusok és a szakemberképzés támogatásával fejlesztené az iskolai énekléskultúrát.

Első lépésben azt szeretnénk, ha minden iskolában lenne legalább egy kórus, amelyet szakember vezet és a próbái védett időben lennének - mondta Balog Zoltán egy keddi sajtótájékoztatón feltett újságírói kérdésre. A hét végén zárult pécsi Europa Cantat fesztivál után a miniszter bejelentette, hogy a tárca tervei között szerepel a mindennapos éneklés bevezetése az iskolákban. Később sajtótájékoztatón ezzel kapcsolatos kérdésre válaszolva Balogh Zoltán azt mondta: jelentős előrelépést lehetne elérni a szaktanárok továbbképzésének javításával is, a Nemzeti alaptantervben ugyanakkor nem növelni, hanem csökkenteni szeretnék a tananyagot.
Hozzátette: a témában várják a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének javaslatait, de egyeztetnek Kodály Zoltánnéval és Batta András korábbi kormánybiztossal is. A miniszter hangsúlyozta, hogy az idén szeptemberben kezdődő tanévben még nem várhatók jelentős változások.

MTI