Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Elismerték a bölcsődei dolgozókat

Újbuda   |   2022, április 25 - 10:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

Polgármesteri dicséretben részesítették a kerületben kimagasló munkát végző bölcsődei nevelőket a bölcsődék napja alkalmából rendezett ünnepségen.

– Mivel a legtöbb szülő nem engedheti meg magának, hogy hosszú évekig otthon maradjon gyermekével, rendkívüli jelentősége van annak, hogy milyen minőségű ellátást talál – mondta a Polgármesteri Hivatalban tartott ünnepség nyitóbeszédében László Imre. A polgármester rámutatott: az első években különös jelentősége van a kötődés és a biztonságérzet megalapozásának, amely meghatározza a gyermek későbbi stabilitását. – A bölcsődeválasztás épp ezért bizalmi kérdés – tette hozzá László Imre, aki szerint erre rá is szolgálnak az újbudai bölcsődék. A jó kapcsolat érdekében például konfliktuskezelő beszélgetéseket tartanak a szülők és az óvodavezetők között.
A polgármester arról tájékoztatott, hogy 32 új bölcsődei férőhelyet adtak át Albertfalván és a Gellérthegyen, a 2020-as járványévben pedig fennmaradásuk érdekében 50 millió forint értékben támogatta az önkormányzat a kerületi magánbölcsődéket és családi napköziket. – Ma már nem indulhat Újbudán olyan ingatlanberuházás, amelyikhez ne tartozna bölcsődefejlesztési program – zárta szavait László Imre.

Polgármesteri dicséretben részesült:
Bajnokné Halassy Olívia Csilla – Újbudai Kuckó Bölcsőde
Balogh Krisztina – Pöttöm Bölcsőde
Faul Hajnalka – Mesevár Bölcsőde
Skolik Lászlóné – Kuckó Bölcsőde
Szalai Judit – Mogyoróskert Bölcsőde


T. D.