Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 16. kedd, Csongor

Elismerést kaptak az egészségügyi dolgozók

Újbuda   |   2018, június 29 - 09:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kétszáz éve, július elsején született Semmelweis Ignác, akit az orvostudomány területén elért eredményei miatt a szakma egyik legelismertebb alakjának tartanak. Születésének évfordulóján, az orvostudomány területén tevékenykedő, kiemelkedő teljesítményt nyújtó egészségügyi dolgozókat köszöntik. A kerületben évek óta ezen a napon adják át a Pro Medicina Újbuda kitüntetéseket, valamint a Polgármesteri Dicséreteket.

Idén kilencen vehettek át elismerést Újbuda vezetőitől a Semmelweis napon. Pro Medicina Újbuda kitüntetésben négyen, Polgármesteri Dicséretben öten részesültek. Az eseményen Simicskó István országgyűlési képviselő mondott köszöntőt, majd méltatta az „anyák megmentőjét”. - Büszkék lehetünk, hogy nemzetünk egyik legnagyobb alakját mindenhol elismerik, több mint tizenöt országban állítottak szobrot neki és a világ tizenkét legismertebb orvosaként tartják számon – mondta. Úgy véli, fontos, hogy néha időt szakítsunk embertársainkra és kifejezzük hálánkat. Hozzátette: a közösség szolgálatáért tett fáradozást kell pozitív példaként állítani, legyen szó szociális, oktatási, honvédelmi vagy egészségügyi területről. Erről szól a Semmelweis nap is – állítja.

Hoffmann Tamás polgármester az orvosok, ápolók és védőnők hivatástudatára hívta fel a figyelmet. - Az egészségügyben dolgozókon a legnagyobb a felelősség, hiszen születéstől halálig jelen vannak életünkben és igyekeznek életminőségünkön is javítani. Feladatunk, hogy munkakörülményeiken ott javítsunk, ahol tudunk – mondta. A politikus az egészségügyi rendszer várható fejlesztéseiről is beszélt: a Szent Kristóf Szakrendelő idén 147 millió forint támogatás kapott, ezen kívül 50 millió forintot különített el Újbuda az eszközállomány bővítésére. A Gyermekegészségügyi Központ szakrendeléseinek bővítése a végéhez közeledik, az épület belső kialakításához kapcsolódó előkészületi munkálatok jól haladnak. Változnak a védőnői körzetek is, a polgármester szerint már idén birtokba vehetik új, gazdagréti központjukat.

K.A.