Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 16. kedd, Csongor

Elismerést kaptak az egészségügyi dolgozók

Újbuda   |   2017, július 4 - 12:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az egészségügyben dolgozók kitartását, munkabírását, elhivatottságát ünnepeljük Semmelweis Ignác, az "anyák megmentőjének" születésnapján, július 1-jén. Ez alkalomból adták át a kerület vezetői a Pro Medicina Újbuda kitüntetéseket, a polgármesteri dicséreteket és a címzetes főorvosi emléklapokat, az orvoslás területén kiemelkedően teljesítő szakembereknek.

„A katona arra esküdött fel, hogy ha kell, életét adja a hazáért. Az orvos pedig arra, hogy életeket mentsen. Mindkettő olyan hivatás, amely csak szívvel és lélekkel végezhető” – fogalmazott köszöntő beszédében Simicskó István. Újbuda országgyűlési képviselője a megjelentek előtt ismertette a kormányzat eddigi eredményeit és jövőbeni terveit. A politikus elmondása szerint az elmúlt időszakban 500 milliárd forintos fejlesztés történt az egészségügyben, idén 200 milliárd forinttal több forrás kerül az ágazathoz, a jövő évi költségvetésben pedig 221,7 milliárddal bővül ez a szám. A forrásnövekedést a tervek szerint elsősorban béremelkedésre fordítják, de az összeg jelentős hányada megy intézmények fejlesztésére és korszerűsítésére is. Az Egészséges Budapest Programra – amelynek része a tervezett újbudai szuperkórház felépítése – 26 milliárd forint a jövő évi terv. A kerületi egészségügyi ellátást könnyíti az is, hogy a Sportkórház – úgy tűnik, végérvényesen - a Karolina úti vérellátó helyére költözik. „Ezek az intézkedések lehetővé teszik, hogy még magasabb színvonalú szakmai munka folyjon a kerületben, ami az itt lakók egészségügyi helyzetét is jelentősen javítani tudja” - zárta gondolatait Simicskó István.

„Az orvosok munkája különleges képességeket igényel, hiszen fel kell ismerniük a betegséget, ki kell találni rá a megfelelő kezelési módot és még pszichológusnak is kell lenniük. Gyors döntéseket kell hozniuk, amelyek mindegyike következményekkel jár. Ezt a munkát csak felkészült, elhivatott, a szakmájukat szerető emberek képesek jól végezni” - fogalmazott Hoffmann Tamás. Újbuda polgármestere szerint a kerület szerencsés helyzetben van, hiszen nagyon sok elhivatott szakemberrel vagyunk körülvéve. Mint mondja, ehhez az önkormányzat is igyekszik hozzátenni azt a pluszt, amellyel a jó orvosokat maradásra ösztönzi. Az optimális munkakörnyezet megteremtése mellett korszerű berendezésekkel, anyagi és erkölcsi elismerésekkel próbálják az orvoslás megfelelő hátterét biztosítani. Ennek köszönhetően például számos modern technikai eszközzel bővült a Szent Kristóf Szakrendelő az elmúlt években.

Az esemény zárásaként a kerület vezetői átadták a Pro Medicina Újbuda kitüntetéseket, a polgármesteri dicséreteket és a címzetes főorvosi emléklapokat az orvoslás területén kiemelkedően teljesítő kerületi szakembereknek.

Pro Medicina Újbuda kitüntetésben részesült dr. Esküdt Ágnes Katalin házi gyermekorvos, dr. Ferenc Mária Éva szemész szakorvos, dr. Szekeres Orsolya Éva diabetológus szakorvos, valamint Lakatos Milena szakasszisztens.

Polgármesteri dicséretet vehetett át dr. Szaszkó Anikó neurológiai szakorvos, illetve Farkasné Németh Teréz, Megyeri Brigitta és Kapornai Mária szakasszisztensek.

Címzetes főorvosi emléklapot kaptak az alábbi felnőtt háziorvosok: dr. Benedek Magdolna, dr. Horváth Györgyi, dr. Pintér Erzsébet, dr. Rácz Éva, dr. Richter Istvánné dr .Révész Orsolya, dr. Székely Éva, valamint dr. Bányai Enikő felnőtt fogorvos.

K. A.