Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. hétfő, Magdolna

Elismerést kaptak a lágymányosi polgárőrök

Újbuda   |   2014, május 30 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Lágymányosi Polgárőrség több tagja is elismerést kapott a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek (BPSZ) ünnepélyes közgyűlésén. Az eseményre a Budapesti Rendőr-főkapitányság Teve utcai épületében került sor.

Május 28-án tartották ünnepélyes közgyűlésüket a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek (BPSZ). A Teve utcai rendőrpalotában rendezett eseményen egy polgárőr főkapitányi elismerésben részesült. Rajta kívül a BPSZ szolgálati érdemérem ezüst és bronz fokozatával kettő polgárőrt tüntettek ki, elnöki dicséretet hárman kaptak, az év polgárőre Mészáros István lett. Négy polgárőr 5, 10 és 15 éves polgárőri múltja miatt kapott jubileumi elismerést. 

A BPSZ díszoklevelet adományozott Trombitás Zsolt újbudai kapitányhelyettes, a rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetője részére. A rendőr őrnagy naponta szoros munkakapcsolatban áll a Lágymányosi Polgárőrséggel. 

A Lágymányosi Polgárőr Egyesület 2008-ban alakult, azóta Újbuda teljes területén segíti közbiztonság fenntartását. A tagjai között van aki húsz éve polgárőrként szolgálja a XI. kerületieket.

Lánglovagok Hírügynökség 

Elismerést kaptak a lágymányosi polgárőrök