Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 24. szerda, György

Elismerést kapott a szociális szféra Újbudán

Újbuda   |   2014, november 14 - 23:08Nyomtatóbarát változatSend by email

Régi hagyomány szerint, a Szociális Munka Napján emlékeznek meg a kerületben a szociális szféra dolgozóiról, hivatásuk iránti elkötelezettségről. Az eseményen polgármesteri dicséretet kaptak a rászorulókat kiemelkedő munkával segítő dolgozók.

Sok esetben maga a szociális munkás szorul szociális segítségre - mondta Molnár László szociális területért felelős alpolgármester az ünnepségen. Úgy véli, a szociális szakma alulfizetett, ezért fontos, hogy a terület dolgozói erkölcsi támogatást is kapjanak. Az alpolgármester szerint a nehéz gazdasági körülmények ellenére az önkormányzat sokat költ a rászorulókra: 430 embert foglalkoztat szociális ellátórendszerében, melynek öt intézményét évi 1,8 milliárd forintból működteti.

Dicséret mellé a dolgozók 100 ezer forintos jutalmat is kaptak személyenként. - Büszke vagyok, hogy az elmúlt két évben az önkormányzat megteremtette a lehetőségét, hogy egy egyszeri kifizetéssel plusz jövedelemhez juttassuk a szociális terület dolgozóit. Ez több 10 millió forint támogatást jelent az ágazatnak, még sokat kell tennünk, de jó úton járunk – tette hozzá Molnár László.

A Szociális Munka Napjára meghívást kapott az Újbudai Szociális Szolgálat dolgozói, a családsegítőkben dolgozók, az Újbudai Idősek Háza munkatársai valamint az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. megváltozott munkaképességű munkatársai.

T.D. - ÚjbudaTV