Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. péntek, Hella

Elismerések a Szociális Munka Napján

Újbuda   |   2018, november 12 - 14:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idős- és gyermekgondozók, a szociális területen kimagasló munkát végzők részesültek polgármesteri dicséretben. Az elismeréseket november 12-én adták át.

A Szociális Munka Napján, azaz hagyományosan november 12-én átadott XI. kerületi polgármesteri dicséret azt a munkát ismeri el, amelyet a szociális, a gyermekjóléti és a gyermekvédelmi szolgálatokban dolgozó munkatársak magas szakmai színvonalon végeznek.

Idén öt, a kerületi szociális szférában kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakember részesült polgármesteri dicséretben. Az ünnepségen az ágazatot érintő fejlesztésekről is szó esett: a nemrégiben átadott Kelenföldi Szociális Házban a pszichiátriai betegek, valamint a súlyosan sérült gyerekek nappali ellátása már megvalósult, a tervek szerint jövőre ez az intézmény ad helyet a felnőtt autisták kezelésének is. Folyamatosak az eszközbeszerzések az ellátórendszer mindennapjait segítése érdekében, az újbudai pótlék bevezetése pedig a szociális szférában dolgozók anyagi terhein könnyít. Az önkormányzat ágazat iránti elkötelezettségét mutatja, hogy a költségvetésének több mint 10 százalékát fordítja a szociális területre

A kerület időről időre igyekszik anyagilag is kifejezni a szociális területen dolgozó szakemberek iránti hálát. A Szociális Munka Napja jó alkalmat teremt, hogy az önkormányzat tisztelegjen munkájuk és hivatástudatuk előtt.

Polgármesteri dicséretben részesült:

Kőszegi Judit az Újbudai Szociális Szolgálat alkalmazottja, 32 éve a kerületi idősgondozásban végzi munkáját. Jelenleg otthoni szakápolási koordinátor. A gondozási feladatokon túl az idősek, rászorulók egészségügyi ellátását tekinti hivatásának. Az elsők között tett szociális szakvizsgát 2004-ben.

Szabó Imréné 2011-ben kezdett dolgozni az Újbudai Szociális Szolgálatnál. Jelenleg az idősek nappali ellátásában csoportvezető. Folyamatosan frissíti szaktudását, új módszereket tanul a szociális, mentálhigiénés foglalkozások és egyéni beszélgetések hatékonyabbá tételéhez.

Horváth-Lajos Mónika 2004 óta az Újbudai Humán Szolgálat alkalmazottja. Szakmai pályafutását ebben az intézményben kezdte, azóta a gyermekvédelem területén dolgozik. Szívesen és önként vállal munkaidőn kívüli plusz feladatokat.

Kovács Paula csaknem 40 éve dolgozik az idősellátásban, 12 éve az Újbudai Idősek Háza alkalmazottja. Munkáját az idősek iránti elkötelezettség jellemzi.

Radványi Zsolt 2014 óta az Újbuda Prizma Kft. alkalmazottja. Jelenleg termelésirányítóként dolgozik a kötészeti részlegen. Kiemelkedően aktív és lelkes, munkája gyors és precíz. A felmerülő váratlan helyzeteket jól kezeli, és kellő következetességgel irányítja a termelést.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.