Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 26. hétfő, Jusztina

Elismerés a rendőrök munkájáért

Újbuda   |   2019, május 10 - 10:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Polgármesteri jutalmat kapott a Budapest XI. Kerületi Rendőrkapitányság több rendőre.

A rendfenntartók egy év eleji sikeres akciónak köszönhetően részesültek az elismerésben és a személyenként 50 ezer forintos pénzjutalomban. Ezt követően Hoffmann Tamás polgármester ünnepélyes keretek között adta át a kerületi kapitányságnak az önkormányzat támogatásából vásárolt kisbuszt. Újbuda Önkormányzata rendszeresen nyújt anyagi támogatást a rendőrségnek, hogy az frissítse, karbantartsa járműparkját. Legutóbb tavaly került erre sor, amikor a kerület két rendőrgépjármű vásárlásához járult hozzá.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Új önkormányzati képviselők Újbudán

Átvette mandátumát a XI. kerület két új önkormányzati képviselője, miután szeptember 18-án időközi választást tartottak Újbudán. Az 5. és a 14. egyéni választókerület eddigi képviselője, Orosz Anna, illetve Bedő Dávid országgyűlési képviselő lett az áprilisi országos választáson, és a két tisztség összeférhetetlen.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.