Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. szombat, Emil, Csanád

Elismerés a legkiválóbb versenyzőknek és edzőknek

Újbuda   |   2022, május 12 - 10:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az „Újbuda kiváló sportolója” és „Újbuda kiváló edzője” díj szerda délutáni átadóján tiszteletét tette a XI. kerület polgármestere, országgyűlési képviselői, valamint Horváth Gábor kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó is, és persze a kitüntetett sportolók hozzátartozói, edzői és sporttársai.

László Imre rövid köszöntőjében a kerület sportéletét szervező, abban eredményesen részt vevő kiváló sportembereket méltatta, majd Bakai-Nagy Zita sportért is felelős alpolgármesterrel közösen átadták a legjobbaknak járó kitüntetéseket.
A 2022-es díjazottak közül elsőként Köllner Ödön dáma mester, felsőfokú sakk szakedző vette át elismerését. A Budai XI. Sportegyesület Szellemi Sport Szakosztályának vezetője és edzője tanítványaival a tavalyi világbajnokságon csapatban bronzérmet szerzett, öt további edzettje pedig az Ifjúsági Európa-bajnokságon zárt érmes helyen.
Szintén „Újbuda kiváló edzője” elismerésben részesült Garai Péter kosárlabda tréner, a budapesti kosárlabdasport ismert alakja, a MAFC férfi csapatának vezetője. A 2020/2021-es NBI/B-s bajnokságon bronzérmet szereztek, és ezzel az ország legjobb budapesti kosárlabdacsapatává léptek elő.
„Újbuda kiváló sportolója” címet érdemelt ki Módos Katalin Nikolett. A fiatal karatéka a tavalyi Shotokan Karate Világbajnokságon egyéniben első, csapatban harmadik lett, az Európa Bajnokságon ugyanebben a leosztásban szintén két érmet nyert, továbbá a női csapattal arany-, és a mix csapattal pedig bronzérmet hozott haza.
Végül, de nem utolsó sorban Köllner Barnabás dáma és gó mestert szólították, aki az idei dáma versenyeken összetettben felnőtt magyar bajnoki címet szerzett, és eddig már közel húsz világversenyen képviselte eredményesen hazánkat, és a XI. kerületet.
A rendezvény állófogadással és kötetlen beszélgetéssel, javarészt az utóbbi év sportsikereinek felidézésével folytatódott. Amint a fentiekből is látható, volt miről sztorizni.
Gratulálunk a díjazottaknak!
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Önvezető autók, robotok és mesterséges intelligencia  

Átadták Magyarország első mesterséges intelligencia tanszékét a Bosch és az ELTE együttműködésében a Lágymányosi Campus Informatikai Karán. A világ első számú autóipari beszállítója által létrehozott tudásbázis az önvezető autózás és az ipari robotika területén végez majd kutató-fejlesztő tevékenységet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.