Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 2. szombat, Ottó

Elindult az őszi Életrevalók Filmklub

Újbuda   |   2016, szeptember 20 - 13:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

Vakbarát módon, audio-narráció kíséretében vetítik az Életrevalók Filmklub soron következő filmjeit a Budapesti Művelődési Központban. A programra a belépés ingyenes, azonban regisztráció szükséges az adó-vevő készülékek miatt.

Hat akadálymentes filmmel indítja őszi évadát az Életrevalók filmklub a Budapesti Művelődési Központban, együttműködve a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft-vel. Elsőként Antal Nimród Kontroll című filmjét vetítették szeptember 16-án, melyet egy kerekasztal beszélgetés előzött meg az audio-narráció eddigi tapasztalatairól és az audio-narrációval ellátott DVD-k elterjesztésének lehetőségéről. A vetítés után a résztvevők benyomásaikat, észrevételeiket megosztották az audio-narráció megvalósítóival, valamint Oláh Sándor filmszakos szabad-bölcsész moderálta beszélgetés keretében együtt dolgozták fel a filmélményt.

Soron következő filmek:

2016. szeptember 23. 18.30 – Dögkeselyű

2016. szeptember 30. 18.30 – Argo

2016. október 07. 18.30 – A nyomozó

2016. október 14. 18.30 – A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt

2016. október 21. 18.30 – Vadászat

Az audió-narrációs szolgáltatás a látássérült – gyengénlátó, aliglátó, illetve vak – emberek számára teszi hozzáférhetővé a vizuális művészeteket, a média produktumait narrátor segítségével, aki lényegre törően, érthetően és élvezhető módon közvetíti a vizuális üzeneteket.

A filmek akadálymentesítéséhez az audio-narrációt a Tandem Csoport – A fogyatékossággal élőkkel az akadálymentes kultúráért munkacsoportja készítette.

A belépés ingyenes (Budapest XI., Etele út 55/A.), azonban regisztráció szükséges az adó-vevő készülékek miatt.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.