Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Elindult a VakVarjú #szeretetszolgálat

Újbuda   |   2020, május 6 - 13:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

A VakVarjú kezdeményezésével elindult a #szeretetszolgálat jótékonysági akció. Az étteremcsalád áprilisban digitális eszközöket vásárolt időseknek és iskolásoknak.

A VakVarjú étteremcsalád #szeretetszolgálat néven indította el jótékonysági kampányát. Lényege, hogy minden, az étterem weboldalán leadott ebéd- vagy vacsorarendelésből 200 forintot fordítanak jótékonysági célra. Áprilisban az idősek digitális kapcsolattartását tablettel, a fiatalok online oktatását laptoppal segítették. A Fraknó utcai Idősek Háza két tabletet kapott, az Újbudai Humán Szolgáltató Központon keresztül pedig olyan hátrányos helyzetű családok jutottak laptophoz, amelyek nem tudták megoldani gyermekeik digitális oktatását.

- Ebben az emberpróbáló időszakban különösen fontosnak érezzük, hogy a gazdasági talpon maradás mellett odafigyeljünk a környezetünkben élőkre is. A VakVarjú #szeretetszolgálat keretében egy-egy célzott támogatásunkkal, akciónkkal, ahogy korábban is, most is tudatosan szeretnénk segíteni a valódi rászorultakon - mondta Semsei Rudolf a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa.

A szervezők egyeztetnek a segítő szervezetekkel is, hogy biztosan jó helyre kerüljön a segítség.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.