Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Elindul Madárhegyen egy sokfunkciós gyermekintézményi komplexum építése

Újbuda   |   2021, december 20 - 16:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda az elmúlt évtizedekben sokszor megtapasztalhatta, hogy hiába tették ki szimbolikusan a kerület határaihoz a megtelt táblát, a már folyamatban lévő, beruházások miatt sokszor problémát jelent a sűrűn lakott területek alapvető közszolgáltatásainak biztosítása.

Múlt héten, Hintsch György alpolgármester által benyújtott, és a kerületi képviselő-testület által egyhangúlag támogatott döntés nem csak könnyíteni fog a Madárhegy környékén élők helyzetén, hanem egy olyan finanszírozási konstrukcióban teszi ezt, amely Újbuda szűkös anyagi helyzetének keretei között is megvalósítható.

Azért fontos ez a beruházás, mert az elmúlt időszakban sokan költöztek erre a területre, sok új lakás épült, amihez a közlekedési infrastruktúra fejlesztése részben már meg is történt, de nagyon fontos a humáninfrastruktúra kiépítése is. Az oda beköltöző, illetve már ott élő emberek így helyben elérik majd azokat a közszolgáltatásokat, amelyekért most még távolabbra kell utazniuk. A komplexumban lesz egy óvoda, egy bölcsőde, gyermekorvosi rendelő, közösségi tér, valamint egy nyitott játszótér is.

A Madárhegyi Gyermekcentrum beruházását az önkormányzatunk 100 százalékos tulajdonában lévő a BUDA-HOLD Kft. saját forrásból, saját beruházásban valósítja majd meg.

1. melléklet – Madárhegyi Gyermekcentrum döntés előkészítő vizsgálat

2. melléklet – Madárhegy beépítési vizsgálat

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudai Sportos Nap  

Számos szabadtéri, illetve belső helyszínre szervezett nyílt sportnapot Újbuda Önkormányzata május első szombatján. A május 6-i magyar sport napjához kapcsolódó rendezvény elsődleges célja a kerület sport­életének élénkítése volt, de a sportklubok, edzőtermek és sportlétesítmények megismerésére is lehetőséget teremtett.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.