Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

ELEVEN ŐSZ Újbudán

Újbuda   |   2015, október 6 - 15:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az ELEVEN ŐSZ keretében a Kult Tizenegy Egyesület (Kult11) ismét megrendezi az ELEVEN hétvégét Újbudán. Ennek keretében kulturális programok sora várja a látogatókat október 9. és 11. között a Bartók Béla úton és környékén.

Az ELEVEN ŐSZ keretében ismét ELEVEN Hétvége lesz október 9-én és 10-én a Gárdonyi téren. Hétvégén neves előadók koncertjei színesítik majd a Bartók Béla út és környéke eleve sokszínű kulturális életét. A Gárdonyi téren és a BBB-n, a „Bartók Béla Boulevard”-on lévő galériák, design shopok, kávézók és éttermek ebben az időszakban összetett és sokszínű programokkal várják a vendégeket. A BBB vendéglátóhelyei ezen a hétvégén a francia gasztronómia örökségét idézik meg kínálatukban. A vendéglátóhelyek mellett a Gárdonyi téren hangulatos Gasztro tér is várja a látogatókat, néhány Food Truck is “idelátogat” az esemény idejére. Az alkotni vágyókat és kíváncsiskodókat workshop-okkal, előadásokkal várják, ezen kívül lesz filmvetítés és megannyi program kicsiknek és nagyoknak.

A rendezvénynek komoly szerepe van a Bartók Béla út Újbuda kulturális utcájaként való újrapozícionálásában, megteremtve dél-Buda kulturális, és egyben bohém negyedét a szabadtéri mozgás, a kultúra és művészet központját. A Bartók Béla Boulevard újjászületés háttere nem más, mint a városrésznek azon igénye, hogy egy nagyobb helyi prosperitást teremtsen meg. A legfontosabb hogy a terület újra felfedezésre kerüljön, ismét megteljen élettel - áll a programról szóló közleményben.

PROGRAMOK:

2015. október 9. Péntek / Gárdonyi tér

19.00 - 20.30 Eleven Mozivetítés / Intouchables - Életrevalók

20:30 - 22.00 Kis esti zene

2015. október 10. Szombat / Gárdonyi tér

10.00 - 10.30 DownDog Jóga Napindító

11.00 - 12.00 Mi a Csodaceruza? – beszélgetés az alkotókkal, szerkesztőkkel

13.00 - 14.00 Ádám Kornél

15.00 -16.00 Melodisztik

17.00 - 18.00 Tenderfoot

18:30 – 19.30 1 Művész 1 Porta - Kortárs művészeti árverés a B32-ben

19.30 - 21.30 Pátkai Rozina Quintett

21.30 - 22.00 Kis esti zene

Gyerekprogramok nap közben (10.00 órától):

Upcycling bábkészítés a Humusz Szövetséggel

Szerkesszük együtt a Csodaceruzát! – újságszerkesztés a gyerekekkel

Idén az Eleven Ősz egyik legfontosabb programja, az 1 Művész-1 Porta, melynek keretében kortárs képzőművészek a Bartók Béla Bulevardon található kulturális intézményekkel és az artKRAFT-tal összefogva installációkat hoznak létre. Az installációkat készítő művészek idén az artKRAFT ipari hangulatú, gyári, vintage stílusából inspirálódtak. A műalkotások régi, kopott iparművészeti vagy bútordarab átformálásából születtek újjá. Az így elkészült műtárgyak az Eleven Ősz alatt ki lesznek állítva az adott porta előtt, a programsorozat végén pedig árverés keretében találnak gazdára.

2015. október 11. Vasárnap / BBB

9.00 – től Petite dejeuner

A Palack Borbár, a Café Gottier, a Hadik Kávéház, a Szatyor Bár, a Kelet Kávéház, a Gross Arnold Műterem, a La Nube Kávéház, és a Flamenco Hotel vasárnap reggeltől családias hangulattal várja az új és visszatérő vendégeket.

További részletek: www.facebook.com/ELEVENdesignhetvege

Fájlok: