Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Eleven Ősz a Bartók Béla Boulevard-on

Újbuda   |   2021, szeptember 10 - 13:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Izgalmas kulturális programok, gasztronómiai ínyencségek fogadják a látogatókat az Eleven Ősz fesztiválon szeptember 17–19. között a Bartók Béla Boulevard-on, azaz a Bartók Béla úton. Az esemény a helyi közösségek építésére, a technika és a művészetek fúziójára is lehetőséget ad, közös platformot teremtve a kerületben zajló CUP-projekttel.

Idén soha nem látott kínálat fogadja az Eleven Őszre érkezőket, köszönhetően annak a nyílt ötletpályázatnak, amelyen a szervezők kiválaszthatták a programokat és azok helyszínét. A háromnapos rendezvénysorozat idején a Bartók Béla Boulevard (BBB) közterületei, vendéglátóhelyei, galériái, kreatív műhelyei megtelnek kultúrával. A nemzetközi CUP-projekt részeként megvalósuló Insert platform – amely egy személyes online tér a helyi közösségek fejlesztésére – nagy hangsúlyt kap a Bartók Boulevard Egyesület által szervezett eseményen. A platform olyan új projektek, produkciók létrejöttét segíti elő, amelyek akár több alkotót, akár többféle tudást igényelnek.
Az Eleven Ősz részletes programja megtalálható az esemény, illetve a BBB Facebook-oldalán, az alábbiakban ízelítőt adunk belőle.
A Szatyor Bárban párkapcsolati előadásra és improvizációs játékra várja az érdeklődőket Schmied Zoltán és Sztankay Orsolya, az Óvóhely Kultúrbunkerben Arany-balladák elevenednek meg női szemszögből, Juhász Anna irodalmár az irodalmi szöveg megszületéséről ad elő a KultPontban. Galériákban vezetett művészeti séta indul majd a KÉK Kortárs Építészeti Központtól, lesz várostörténeti séta is, a Pagony könyvesbolt kalandtúrája pedig a Gellérthegy titkaiba avatja be a kicsiket és nagyokat. A Kiss Áron Magyar Játék Társaságnál beteg gyerekeknek gyűjtenek játékokat. A B32 Brunch és utcabálnak a Bercsényi utca ad majd helyet (lásd írásunkat a 11. oldalon).
Szabad alkotáshoz csatlakozhatnak a látogatók a Három Hét Galériában, a Faur Zsófi Galériában pedig 20 év, 20 művész, 20 történet címmel lesz kiállítás, a japán művészettel viszont a BorSor borkereskedésben lehet ismerkedni. A Kelet Kávézó falaira kerülnek Korbuj Ági illusztrátor munkái, Szabó Dóra festményei pedig a Moha Caféban lesznek láthatók. Utóbbi helyen játszik az sCompany, a Bélába érkezik DJ Johnny Drama, a Bujdosó János Akusztik a Mitzi kávéházban lép fel.
A közterek sem maradnak program nélkül: a Szent Gellért téri metróbejárónál mutatja be a Petőfi Musical Stúdió Egyesület az Utcabált, a Móricz Zsigmond körtérről indul a Reménytelen Konvoj nevű színházi kollektíva utcai performansza, Szabályosan szabálytalan címmel. A Gárdonyi téren az Újbuda Ezüstkar kórus tart flashmobot, ugyanott lesz látható Béres Bíborka és Kozma Zsófi performansza, a MENNY/ECSKE.
Az Eleven Ősz idejére egyetlen nagy piknikké alakulhat át a Bartók Béla Boulevard, mert a gasztrohelyek ajánlatai bőven megtölthetnek egy-egy piknikkosarat, amelyeket számos ponton lehet majd beszerezni. A hozzájuk járó négy tokent a megjelölt helyszíneken váltják be finomságokra.