Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 24. szombat, Mátyás

Elbúcsúzott az Újbudai Pedagógiai Intézet

Újbuda   |   2015, április 2 - 10:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kerületi szakmai napok, továbbképzési rendszer, tantárgygondozói hálózat, tanulmányi versenyek szervezése: csak néhány kiragadott példa az ÚPI munkájára. Az intézet egyben tehetségpont és alkotóműhely is volt, ezen kívül szervezte a kerületi pedagógusok munkáját.

Az Újbudai Pedagógiai Intézet (ÚPI) egykori munkatársai április elsejével átkerültek az Oktatási Hivatal állományába, és negyvenöt napon belül megkapják kinevezésüket. – Ekkor derül ki, hogy milyen munkakörben, mekkora összegért és hol folytathatják tevékenységüket a kollégák. Tehát a foglalkoztatás továbbra is biztosított számukra, de hogy a megadott feltételeket vállalják-e, az már az ő döntésük – mondta Gyurcsó Gyuláné intézményvezető az ÚPI búcsúztatóján. Az eseményen Hoffmann Tamás polgármester arról beszélt, hogy kerületi szinten a jövőben is érdemes volna segíteni a pedagógusok, pedagógiai intézmények szakmai munkáját.

A nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében a jövőben a Pedagógiai Oktatási Központok (POK) végzik majd a pedagógi-szakmai tevékenységet, az új rendszer szerint egész Budapest egyetlen POK-hoz tartozna. - Így biztosíthatók az Oktatási Hivatalon belül országosan egységes szakmai színvonalon és minőségben a pedagógiai-szakmai szolgáltatások – mondta még március 5-én az Újbudai Pedagógiai Napok megnyitóján Pölöskei Gáborné, az EMMI helyettes államtitkára.

Pedagógiai szolgálat közel negyven éve müködött a kerületben, módszerei időről időre mintát nyújtottak az ország hasonló intézményeinek.

HL