Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 16. hétfő, Mózes, Botond

Együtt ünnepeltek Kelenvölgyben a szépkorúak

Újbuda   |   2014, június 6 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Teadélutánt rendezett az Alabástrom utcai idősklubban a Kelenvölgyi Polgárok Köre a városrészben lakó szépkorúaknak. Az eseményen a 80 éven felülieket köszöntötték, a 90 éven felüliek rózsát kaptak. A szervezet Szociális és Családsegítő csoportja egész évben különböző akciókkal, programokkal támogatja Kelenvölgy rászoruló időseit.

A Kelenvölgyi Polgárok Köre minden júniusban teadélutánra hívja a környék nyolcvan éven felüli lakosait, hogy sütemény, tea és egy pohár bor mellett felhőtlen délutánt töltsenek együtt. Az időseket ezúttal a Kelenvölgyi Általános Iskola tanulói szórakoztatták: a diákok furulyakoncerttel és népdalokkal ajándékozták meg a meghatódott szépkorúakat. A rendezvényre a polgármester is ellátogatott: Hoffmann Tamás értékesnek és támogatandónak tartja ezeket az eseményeket, mivel szerinte minden korosztálynak egyformán fontos, hogy közösséghez tartozzon.

A Szociális és Családsegítő Csoport öntevékeny civil körként rendszeresen szervez ruhavásárokat és rendezi meg a Szépkorúak Ünnepét, valamint az Idősek Karácsonyát, ahol élelmiszercsomaggal támogatják a rászorulókat. A szervezet elnöke, Tábori József szerint sok olyan idős él Kelenvölgyben, akik megözvegyülve, elmagányosodva töltik mindennapjaikat, így senki sem veszi észre, ha leromlik a fizikai- vagy lelkiállapotuk. - Ezeken az embereken szeretnénk segíteni a mostanihoz hasonló vidám alkalmakkal - tette hozzá.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Virágültetés a kerületben  

Közel harmincötezer egynyári növény – többek között bársonyka, begónia és petúnia – teszi színesebbé a kerületet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.