Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 28. kedd, Stefánia

Egyre több kiskamasz bicajozik a kerületben

Újbuda   |   2016, április 28 - 13:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Általános iskolásoknak tartott közlekedési versenyt április 27-én a Bikás parkban az Újbudai Pedagógia Iroda. Az esős idő miatt a vártnál kevesebben érkeztek, de még így sokan vállalták a megmérettetést.

A Kerékpáros Iskola Kupa három fordulóból állt: a verseny írásbeli teszttel kezdődött, majd a legjobbak közlekedési és ügyességi pályán is bizonyíthattak. Szlalomozás, szűkített pályaszakasz, kanyarodások, nyolcas alakzat és fékezési gyakorlatok is szerepeltek a feladatok között. A budapesti és az országos fordulóra felső tagozatosok jutnak tovább, a kisebbeknek az Autóklub szervez megyei döntőt május 13-án „Ki a mester két keréken” címmel. Ennek országos és nemzetközi fordulója is van, amelyet idén Csehországban tartanak. Ezen minden európai államból az országos versenyeken legjobban teljesítő két lány és két fiú képviseli hazáját.

- Egyre többen kerékpároznak a városban – mondta Nábrádi István a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola testnevelő tanára, aki segédkezett a verseny lebonyolításában. Céljuk az, hogy a gyerekek a szabályoknak megfelelően, ügyesen és balesetmentesen közlekedjenek a forgalomban.

A felsősök közül sokan már barátaikkal járnak kerékpározni: különböző parkokban töltik a legtöbb időt, de van, hogy komolyabb túrára is vállalkoznak, feltekernek például a János-hegyre. Az odavezető úton elkerülhetetlen, hogy forgalmas helyeken is bicajozzanak, de azt állítják, ismerik a szabályokat és jól boldogulnak a forgalomban, ha az autósok és gyalogosok is kellőképpen figyelnek rájuk.

H. L.