Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 22. szerda, Júlia, Rita

Egyetemistákat díjazott a MEKH

Újbuda   |   2017, augusztus 28 - 14:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Második alkalommal hirdetett Diplomadíj-pályázatot a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Energetikai Szakkollégiumával együttműködve. A MEKH célja, hogy segítse az energetika és a közszolgáltatások iránt elkötelezett fiatalok szakmai pályáját, a hétfői díjátadón hárman kaptak pénzjutalmat.

Diplomadíj-pályázattal támogatja az egyetemi éveik alatt magukat az energiaipar és a közműszektor fejlesztése mellett elkötelező tehetséges fiatalokat. Az augusztus 28-án tartott díjátadón Grabner Péter, a MEKH energetikáért felelős elnökhelyettese hangsúlyozta, sok más területhez hasonlóan az energiaiparban is fontos az utánpótlás. Szerinte ötletben és magasan képzett fiatalban nincs hiány.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Diplomadíj-pályázatára érkezett valamennyi pályamű magas színvonalú és aktuális témákat elemző dolgozat. Az összesített pontszámok között minimális volt az eltérés, így a kiírás értelmében nagy szerepük volt az egyéb szakmai tevékenységeknek, korábbi tudományos munkáknak, publikációknak. A MEKH 600 ezer forint összdíjazásban részesítette az első három helyezett hallgatót.

A díjazottak:

1. díj - Kazsoki Attila Sándor: Lakossági energiafogyasztás és napelemes energiatermelés egyidejűségének növelése energiatároló alkalmazásával

2. díj - Kovács Zsófia: Az elektromos hajtású személygépkocsik elterjedése Magyarországon

3. díj - Szabolcsi Balázs: A Szentendre-szigetre telepített csáposkút csoport vizsgálata