Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 26. vasárnap, Emánuel

Egyelőre nem emelkedik a tömegközlekedés ára

Újbuda   |   2015, november 3 - 12:55
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nem tervezi az országos tömegközlekedési árak emelését a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A megyei matricák rendszerét felülvizsgálják, de nincs szó útdíjemelésről.

Nem készíti elő és nem tervezi kezdeményezni a közösségi közlekedési tarifák emelését a közlekedésért felelős tárca – közölte a Világgazdasággal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Az állami tulajdonú buszvállalatok és vasúttársaságok alaptarifái a 2010-es kormányváltás óta nem növekedtek.

A fővárosban a 2015. augusztus 31-től fennálló díjszabás van érvényben. „Jövőbeni tarifaemelésről szóló döntés nincs” – válaszolta mondta lapnak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. arra a kérdésre, hogy tervezik-e a közösségi közlekedési eszközök tarifáinak emelését 2016 elején vagy az év során. Ahogyan az országos közlekedési cégeknél, úgy BKK-nál is részben arra hivatkoztak, hogy elsősorban fegyelmezett költséggazdálkodással, a bevételbeszedés hatékonyságának növelésével, a szolgáltatási szint fokozatos emelésének nyomán növekvő utasszámból adódó többletbevételekkel kompenzálják a költségek változását.

forrás: vilaggazdasag.hu